vakantie midden frankrijk
Vakantie Midden Frankrijk
home >> wandelen en fietsen >> monts du cantal

wandeltrektocht "monts du cantal"

De lavastromen van de Puy Mary zijn reeds drie miljoen jaren geleden gestopt. Erosie, gletsjers, regen en rivieren hebben alle tijd gekregen om de kammen, kloven en dalen rondom de huidige bergtoppen te vormen. Wie deze machtige schoonheid wil ontdekken volgt de oude bergpaden waar bij elke bocht zich een nieuw panorama opent. Vanaf de Puy Mary (1.787 m) is er het indrukwekkendste uitzicht. Door haar centrale ligging laat het naar alle windstreken de mooiste gletsjerdalen van de Auvergne zien.
In dit prachtige deel van de Auvergne organiseert het Bergpension in Thiézac een prachtige wandeltrektocht.
Om alle aspecten van dit vulkaanlandschap aan bod te laten komen is de tocht stergewijs uitgezet. Het begin en het einde is bij een bergpension nabij het bergdorpje Thiézac op 1100 meter hoogte. U wandelt in het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne op een hoogte van 800 tot 1.800 meter. De paden zijn goed begaanbaar en voorzien van markeringen en/of borden. De klim- en dalingsgraden zijn licht tot redelijk zwaar en de bergkammen nauwelijks scherp. Om deze route te lopen zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig. De tocht gaat door de valleien, langs rivieren en beekjes, door de keteldalen en over de groene bergkammen en uitgestrekte hoogvlakten. U komt in mooie nog authentieke dorpjes waarvan de huizen veelal zijn opgebouwd uit vulkaangesteente. U verblijft in chambres d'hôtes, gîtes étapes en dorpshotels. Altijd een eigen kamer. Verblijf is op basis van vol pension.
De organisatie van deze wandeltrektocht ligt bij de Nederlandse eigenaren van een bergpension hoog boven het dorpje Thiézac. Het is één van de hoogst gelegen boerderijen in de omgeving en in 1806 geheel van natuursteen gebouwd. Het interieur is zoveel mogelijk in tact gelaten en het water komt uit een eigen bron. De eerste en laatste overnachting is in dorps hotel in Thiezac. De 1e wandeldag begint altijd bij Le Clou waar u ontvangen wordt met koffie/thee, een ingetekende wandelkaart mee krijgt en uiteraard uitleg over de route. Aan het einde van uw trektocht komt u weer terug bij ons en zijn we benieuwd naar uw verhalen en trakteren we u graag op een aperitief.
contact
tarieven en programma
tarieven 2020 (half mei tot half oktober)
kosten per persoon, op basis van een boeking voor 2 personen
MDC2, 6 nachten, 5 wandeldagen € 495
optioneel, bagagevervoer per groep € 195
toeslag 1 persoon, per nacht € 12 tot € 20
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachting met ontbijt, diner (tables d'hôtes), lunchpakket, routebeschrijvingen en routekaarten.
Exclusief: bagagevervoer, consumpties bij de accommodaties, heen- en terugreis, annulerings- en reisverzekering.

Aankomst bij alle accommodaties vanaf 16.00 uur, vertrek voor 10.00 uur. Honden niet toegestaan.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting bij een bepaalde accommodatie, bijvoorbeeld door onderweg een rustdag in te plannen, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.
 
programma van dag tot dag
7 dagen, 6 nachten / totale afstand 73 km, wandeltijd ca. 29 uur
1e dag aankomst. 2e dag traject Thiézac – Super Lioran (15 km / 5 uur) 3e dag traject Super Lioran – Le Claux (19 km / 8 uur) 4e dag traject Le Claux – Le Falgoux (15 km / 5 uur) 5e dag traject Le Falgoux – Mandailles (14 km / 6 uur) 6e dag traject Mandailles – Thiézac (12 km / 5 uur) 7e dag vertrek na het ontbijt.
Conditie, bergklimaat en uitrusting: Een goede wandelconditie is nodig. Het is belangrijk om bij onvoorziene omstandigheden over voldoende fysieke reserves te beschikken, met name bij een flink dagtraject en bij onverwachte weersveranderingen. Met het samenstellen van uw wandeluitrusting moet u rekening houden met het wisselende weertype van een bergklimaat. Hoewel de Cantal veel zonuren telt kunt u door regenbuien overvallen worden. De temperatuur kan 's nachts sterk afkoelen, terwijl het overdag niet extreem heet wordt. Voor deze tocht is het noodzakelijk te beschikken over een kompas, een degelijke rugzak of een dagrugzak als uw bagage wordt vervoerd. Bij de aanvang van de tocht krijgt u een topografische kaart, schaal 1:25.000, waarop de route in kleur is aangegeven en met een uitgebreide beschrijving. Het is mogelijk de dagafstanden te verlengen of te verkorten, waarvoor op de kaart en in de beschrijving enkele alternatieven zijn opgenomen. Voordat u gaat wandelen leggen wij de gehele tocht uit met aanwijzigingen voor bijzondere situaties.
contact
contactformulier
neem contact op met het bergpension in Thiezac om een vraag te stellen of te reserveren
betreft arrangement MDC2, wandeltrektocht "Monts du Cantal"
www.vakantie-midden-frankrijk.com, 2020