vakantie midden frankrijk
Vakantie Midden Frankrijk
home >> wandelen en fietsen

fiets- en wandelarrangementen

Ontdek te voet of op de fiets de rust, natuur en schoonheid van het Franse platteland in midden Frankrijk met wandelvakanties in de Auvergne, Bourgogne, Centre en Limousin. Over het algemeen zijn het fiets- en wandelvakanties die voor een grote groepen prima haalbaar zijn. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat in de Auvergne de departementen Puy-de-Dôme en vooral de Cantal en Haute-Loire een stuk ruiger zijn met grotere hoogteverschillen en langere klims dan de meer noordelijke gebieden in midden Frankrijk.
Hieronder ziet u een overaicht van respectievelijk wandeltrektochten, standplaats wandelvakanties, fietstrektochten en standplaats fietsvakanties.
Er zijn ook enkele vakanties opgenomen van de reisorganisaties snp, kras en aktiva. Deze arrangementen openen in een nieuw venster.

wandeltrektochten

Auvergne
Wandeltrektocht in het bergachtige vulkaanlandschap van de Cantal in het zuiden van de Auvergne op 800 à 1800 m. hoogte. U verblijft in chambres d'hôtes, gîtes étappes en dorpshotels, eigen kamer, vol pension, bagagevervoer mogelijk. Bij een aantal locaties maakt u mogelijk gebruik van sanitair op de gang.
Auvergne
De Cantal is een fantastisch gebied voor een wandeltrektocht met kinderen. In het vulkaangebergte is een meerdaagse tocht samengesteld door valleien, over bergkammen en uitgestrekte hoogvlakten. Verblijf is op basis van vol pension en bagage kan worden vervoerd.
Bourgogne
Wandelen door het heuvellandschap, langs wijngaarden, oude bossen en stille dorpjes. Er zijn wijnproeverijen en lunches inbegrepen.
deze reis wordt aangeboden door snp

standplaats wandelvakanties

Auvergne
De chambres d'hôtes ligt in een kleine hameau op 1100 meter hoogte. Vanaf deze plek heeft U een geweldig groots en panoramisch uitzicht over de vallei van de Alagnon en uitzicht op de hoogste berg van de Cantal "Le Plomb du Cantal" (1855 m).
Auvergne
Letterlijk midden in "Parc naturel regional des volcans d'Auvergne" logeert u in een chambres d’hôtes bij Nederlandse eigenaren. Voor de wandelaars zijn vele mooie routes uitgezet.
Bourgogne
Standplaats wandelvakantie van 3 nachten in een stijlvolle chambres d'hôtes op de grens van de Auvergne en de Bourgogne nabij de rivier Allier. Inclusief toegang tot de tuinen van het Arboretum de Balaine.
Auvergne
7-daagse standplaats wandelvakantie vanuit het stijlvolle Château Bayet nabij Saint Pourçain sur Sioule in het midden van de Allier. Na een dag wandelen kunt u op een afgesproken plaats worden opgehaald.
Bourgogne
De Morvan met zijn heuvels en bossen is een waar wandelparadijs. Logeer in een chambres d'hôtes van Nederlandse eigenaren en maak ontspannen dagwandelingen door de prachtige natuur in dit deel van de Bourgogne.
deze reis wordt aangeboden door snp

fietstrektochten

Bourgogne
Met het hele gezin fietsen langs drie ingerichte tenten op kleinschalige campings. Niet al te lange tochten langs de Loire, in het rustige deel van de Loirevallei. Kindvriendelijke route langs dorpjes, stadjes en kastelen.
deze reis wordt aangeboden door snp
Auvergne / Centre
Fietsreis in de streek "Berry", met verblijf in bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren incl. ontbijt, lunchpakket en diner.
deze reis wordt aangeboden door kras
Bourgogne
Fiets vanuit Dijon een rondje door het rijke Bourgondië, langs wijngaarden en het heuvelachtige achterland. Bewonder oude steden, wijndorpen en kastelen!
deze reis wordt aangeboden door snp

standplaats fietsvakanties

Auvergne
Letterlijk midden in "Parc naturel regional des volcans d'Auvergne" logeert u in een chambres d'hôtes. Voor zowel de ATB als racefiets zijn vele routes uitgezet. Van gemiddeld zwaar tot zwaar. Afhankelijk van het weer, de conditie, tijdsduur, etc, u kiest uit het aanbod uitgezette routes (ATB en racefiets)
Auvergne
Vanuit het stijlvolle Château Bayet nabij Saint Pourçain sur Sioule in het midden van het departement Allier. Verken de omgeving van de rivieren Bouble en Sioule...
Bourgogne
Fietsreis Frankrijk inclusief verblijf in een goed hotel, ontbijt, diner, huurfiets en fietsroutes naar o.a. Morvan
deze reis wordt aangeboden door kras
Bourgogne
Vanuit Hotel de Bourgogne in het stadje Saulieu kunt u mooie fietstochten maken, in een glooiende tot heuvelachtige omgeving. Alle routes gaan over rustige weggetjes (gem. 45 kilometer per dag).
deze reis wordt aangeboden door aktiva
www.vakantie-midden-frankrijk.com, 2020